21. června 2016

Vláda schválila návrh zákona, kterým se mění zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, související s implementací směrnice MiFID II, nařízení MiFIR, nařízení MAR a směrnice CSMAD

Vláda ČR na své schůzi dne 8. června 2016 projednala a schválila návrh zákona, kterým se mění zákon č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, s úpravami podle připomínek Legislativní rady vlády.

Novela obsahuje převážně změny, jimiž se sleduje implementace směrnice MiFID II, nařízení MiFIR, nařízení MAR a směrnice CSMAD. Obecně má navrhovaný právní rámec přispět k vyšší efektivitě a transparentnosti podnikání na úseku finančního trhu. V reakci na technický pokrok v této oblasti se zavádí nová obchodní platforma v podobě organizovaného obchodního systému a reguluje se vysokofrekvenční obchodování. Úpravou informačních povinností uložených regulovaným subjektům a pravidel jednání se zákazníky se zvyšuje ochrana investorů. Nová opatření dále harmonizují a zpřísňují správní trestání. Implementace nových unijních předpisů prostřednictvím novelizace zejména zákona o podnikání na kapitálovém trhu, zákona o dohledu v oblasti kapitálového trhu a zákona o správních poplatcích.

Informace o materiálu naleznete na webu úřadu vlády

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.