3. října 2016

Povolovací a schvalovací řízení podle zákona o spotřebitelském úvěru

Česká národní banka (ČNB) zveřejnila informace týkající se povolovacího a schvalovacího řízení podle zákona o spotřebitelském úvěru.

Náležitosti žádosti o povolení k provozování činností podle zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru (dále jen „zákon“), stanoví prováděcí vyhláška, kterou vydá ČNB. Návrh vyhlášky je dostupný na stránce Konzultační materiály a návrhy.

Žádosti se podávají elektronicky na formulářích, které ČNB zveřejní na svých internetových stránkách. Na internetových stránkách ČNB lze rovněž najít výklady a odpovědi na časté dotazy týkající se problematiky související s výkonem činnosti subjektů podle zákona (žádost o udělení oprávnění k činnosti nebankovního poskytovatele spotřebitelského úvěru, žádost o udělení oprávnění k činnosti samostatného zprostředkovatele, žádost o udělení akreditace, oznámení pro účely zápisu vázaného zástupce do registru, oznámení pro účely zápisu zprostředkovatele vázaného spotřebitelského úvěru do registru).

Žádosti a oznámení bude možné podávat až ode dne účinnosti zákona, tj. nejdříve od 1. 12. 2016. Dříve podané žádosti bude nutné podat opakovaně.

Podrobnější informace naleznete na webu ČNB

Zdroj: ČNB

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.