7. listopadu 2016

Příprava orgánu ESMA k zavádění režimu systematického internalizátora

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) vydal dne 4. listopadu 2016 aktualizovaný dokument Questions and Answers (Q&A) k implementaci regulace MiFID II/MiFIR.

Dokument objasňuje, kdy  ESMA zveřejní první sadu informací nutných pro implementaci režimu systematického internalizátora (SI) a datum, od kdy musejí být investiční podniky s režimem SI v souladu.

Klíčová data:
  • 1. srpna 2018 - ESMA zveřejní informace o celkovém počtu a objemu transakcí provedených v Evropské unii poprvé do 1. srpna 2018, za období od 3. 1. 2018 do 30. 6. 2018.
  • 1. září 2018 - investiční podniky musí provést své první hodnocení a případě začít postupovat v souladu s požadavky SI režimu (včetně notifikace národnímu dohledovému orgánu).
  • Čtvrtletní aktualizace - pro následná hodnocení bude ESMA zveřejňovat údaje první kalendářní den v únoru, květnu, srpnu a listopadu. Investiční podniky by měly provést výpočty a uvést se do souladu s požadavky SI režimu do patnáctého kalendářního dne února, května, srpna a listopadu.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ESMA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.