8. února 2017

Nová zpráva ESMA zhodnocující potenciál veřejné databáze „Distributed Ledger Technology“ (DLT) a její interakci s pravidly EU

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Markets Authority, ESMA) vydal dne 7. února 2017 Zprávu zhodnocující potenciál veřejné databáze „Distributed Ledger Technology“ (DLT) a její interakci s pravidly EU

Zpráva popisuje možné aplikace, výhody a i rizika technologie veřejné databáze (DLT) v rámci regulace EU. ESMA se domnívá, že zmíněná technologie přinese výhody finančním trhům ve formě zkvalitnění poobchodních služeb, posílení reportingu a také snížení nákladů. ESMA dále předpokládá, že blízká aplikace veřejné databáze (DLT) bude zaměřena na optimalizaci procesů již využívajících v dnešních tržních strukturách. První oblasti využití se budou nacházet v méně automatizovaných procesech v segmentech trhu, kde jsou menší objemy transakcí („low volume markets“) a v procesech s minimálním dopadem na stávající právní rámec.

Dále ESMA konstatuje, že přesto, že se jedná o technologii v raném začátku, bude nadále monitorovat situaci jejího vývoje v kontextu s tržním vývojem a případně vyhodnocovat nutné podněty pro regulatorní změny.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ESMA k tomuto tématu

2 komentáře:

  1. A great piece that sheds much needed light on some of the great theoretical/ideological debates in the contemporary crypto space. At CleanApp Foundation, we appreciate the emphasis on pragmatism, and emphasis on Blockchain/DTL/Crypto projects that offer real social utility. Looking forward to engaging more with your crew!

    OdpovědětVymazat
  2. A great piece that sheds much needed light on some of the great theoretical/ideological debates in the contemporary crypto space. At CleanApp Foundation, we appreciate the emphasis on pragmatism, and emphasis on Blockchain/DTL/Crypto projects that offer real social utility. Looking forward to engaging more with your crew!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.