3. března 2015

Sdělení ČNB o obecných pokynech EBA k významnosti, vyhrazenosti a důvěrnosti informací a frekvenci uveřejňování podle čl. 432(1), 432(2) a 433 nařízení CRR

Dne 23. prosince 2014 vydal Evropský orgán pro bankovnictví (EBA) Obecné pokyny k významnosti, vyhrazenosti a důvěrnosti informací a frekvenci uveřejňování podle čl. 432(1), 432(2) a 433 CRR.

Česká národní banka (ČNB) potvrdila v souladu s čl. 16 odst. 3 nařízení č. 1093/2010, že se těmito obecnými pokyny hodlá řídit.

Obecné pokyny upravují aplikaci konceptu významnosti (materiality) při uveřejňování informací (čl. 432 CRR), konceptu vyhrazených (proprietary) a důvěrných (confidential) informací (čl. 432 CRR) a frekvenci uveřejňování (čl. 433 CRR) v rámci pilíře 3. Národní orgány dohledu mají implementovat obecné pokyny zahrnutím do dohledových postupů do 6 měsíců od uveřejnění. Poté se mají ujistit, že instituce plně dodržují obecné pokyny u všech transakcí provedených po přijetí těchto obecných pokynů. Konkrétní datum účinnosti závisí na okamžiku uveřejnění české verze obecných pokynů.

Plné znění společných obecných pokynů k významnosti, vyhrazenosti a důvěrnosti informací a frekvenci uveřejňování zahrnuje rovněž prováděcí shrnutí, odůvodnění a doprovodné dokumenty (Executive Summary, Background and rationale, Accompanying documents).

ČNB bude postupovat při výkonu dohledu v souladu s těmito obecnými pokyny a očekává, že banky vynaloží veškeré úsilí, aby se těmito pokyny řídily.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ČNB k tomuto tématu


Zdroj: ČNB

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.