13. srpna 2013

Zpráva CPSS a IOSCO o globální implementaci zásad pro infrastrukturu finančních trhů

Výbor pro platební a vypořádací systémy (The Committee on Payment and Settlement Systems, CPSS) a Mezinárodní organizace sdružující komise pro cenné papíry (International Organization of Securities Commissions, IOSCO) dne 12. srpna 2013 vydaly zprávu "Implementation of the PFMIs - Level 1 assessment report"

Zpráva popisuje postup v oblasti implementace zásad pro infrastrukturu finančních trhů (Principles for financial market infrastructures, PFMIs), vydaných CPSS-IOSCO v dubnu 2012, a které obsahují standardy řízení rizik infrastruktury finančních trhů (ústřední protistrany, platební systémy, systémy vypořádání obchodů s cennými papíry, registry obchodních informací).

V rámci Evropské unie je tento globální požadavek, který vznikl na úrovni samotné G20 a Výboru pro finanční stabilitu  (Financial Stability Board, FSB), realizován regulací EMIR (European Markets Infrastructure Regulation).

Plná, včasná a důsledná implementace PFMIs má zásadní význam pro zajištění bezpečnosti, spolehlivosti řízení rizik infrastruktury finančních trhů a pro posílení odolnosti globálního finančního systému. PFMIs představují jednu z priorit G20, podle které by veškeré obchody s OTC deriváty měly být hlášeny registrům obchodních informací a všechny standardizované OTC deriváty by měly být vypořádávány centrálně. Členové CPSS a IOSCO jsou zavázání přijmout zásady a povinnosti obsažené v PFMIs v souladu s očekáváním G20 a Výboru pro finanční stabilitu  (Financial Stability Board, FSB).

Na tomto linku naleznete zprávu "Implementation of the PFMIs - Level 1 assessment report".

Zároveň také výše uvedené organizace zveřejnily zprávu nazvanou Přístup dohledových orgánů k údajům v registrech obchodních informací (Authorities' access to trade repository data).

Účelem této zprávy CPSS a IOSCO je poskytnout návod, podle kterého by se měl řídit přístup dohledových orgánů k údajům shromažďovaným registry obchodních informací, aby vyhovoval všem požadavkům.

Na tomto linku je přístupná úplná zpráva CPSS a ISOCO - Přístup dohledových orgánů k datům registrů obchodních informací.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.