18. února 2015

Stanovisko EBA k definici pojmu "použitelný kapitál"

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) vydal dne 17. února 2015 stanovisko k hodnocení přiměřenosti definice "použitelného kapitálu", (podle článku 517 Nařízení o kapitálových požadavcích - CRR) v odpovědi na dotaz Evropské komise v prosinci 2013. Na základě informací shromážděných během prvního roku účinnosti CRR poskytuje EBA předběžné stanovisko, které je relevantní pro rámec velkých expozic a pro investiční podniky a kvalifikované účasti. 

Evropská komise požadovala od EBA stanovisko k tomu, zda je definice "použitelného kapitálu" použitelná pro definici "velkých expozic", stanovení limitů velkých expozic, stanovení kapitálových požadavků pro investiční podniky s omezeným poskytováním investičních služeb a pro stanovení obezřetného nakládání s kvalifikovanými účastmi mimo finanční sektor. 

EBA ve svém stanovisku poskytuje obecné komentáře k pojmu "použitelný kapitál", které jsou důležité jak pro rámec velkých expozic, tak pro investiční podniky a kvalifikované účasti. Kromě toho uvádí EBA obecné připomínky, které lze uplatnit pouze pro definici "použitelného kapitálu" ve vztahu k rámci velkých expozic. 

Na tomto odkazu naleznete stanovisko EBA k hodnocení přiměřenosti definice "použitelného kapitálu"
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.