23. října 2015

ESMA vydává dokumenty doprovázející implementaci a zavádění požadavků novelizované směrnice o transparenci vstupující v účinnost 26. listopadu 2015

Směrnice o transparentnosti 2004/109/ES (Transparency Directive - TD), která vytváří společný základ pro uveřejňování a šíření tržních informací na průběžné bázi, byla v roce 2013 novelizována směrnicí 2013/51/EU. Tato směrnice vstupuje v účinnost 26. listopadu 2015. 

V souvislosti s tímto tématem jsme informovali již dříve v článku Corrigendum ke směrnici 2013/51/EU o transparentnosti

Za účelem podpory implementace a harmonizace provádění těchto pravidel vydává ESMA čtyři dokumenty týkající se novelizace TD.

Aktualizované Q&A k TD
Q&A se zabývají stávajícími i novými požadavky TD a nově objasňují definici domovského členského státu, rozdělení odpovědnosti mezi domácím a hostitelským členským státem, zveřejňování a šíření tržních informací, pravidla pro výpočet prahových hodnot pro oznamování souhrnu účastí na hlasovacích právech.

Nový standardizovaný formulář hlášení domovského státu
ESMA vydal nový standardizovaný formulář, prostřednictvím kterého mají emitenti informovat, který stát je v jejich případě považována za domovský členský stát.

Nový standardizovaný formulář pro oznamování významných účastí
ESMA vydal nový standardizovaný formulář, prostřednictvím kterého mají akcionáři hlásit významné účasti na hlasovacích právech příslušným dohledovým autoritám a emitentům.

ESMA zveřejňuje orientační seznam finančních instrumentů, na které se vztahují informační povinnost

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ESMA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.