1. března 2017

Úřední sdělení ČNB o poskytování informací o změně platebního účtu a o základním platebním účtu

Dne 28. února 2017 bylo uveřejněno Úřední sdělení České národní banky ze dne 27. února 2017 o poskytování informací o změně platebního účtu a o základním platebním účtu.

Úřední sdělení se týká především praktického provádění požadavků 
  • ustanovení § 124n odst. 3 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, které stanovuje, že poskytovatel platebních služeb (dále jen „poskytovatel“) oznámí vždy do konce února ČNB, kolikrát v předchozím kalendářním roce provedl změnu platebního účtu, a uvede, kdy vystupoval jako nový poskytovatel a kdy jako dosavadní poskytovatel. Poskytovatel ve stejné lhůtě oznámí ČNB počet žádostí o změnu platebního účtu podaných v předchozím kalendářním roce, které odmítl provést, a důvody odmítnutí; a
  • ustanovení § 124w odst. 3 zákona, které dále stanovuje, že poskytovatel oznámí vždy do konce února ČNB počet smluv o základním platebním účtu uzavřených v předchozím kalendářním roce. Poskytovatel ve stejné lhůtě oznámí ČNB, kolikrát za předchozí kalendářní rok odmítl předložit nebo odvolal návrh smluvních podmínek v souladu s § 124q odst. 2, 3 nebo 5 zákona, a důvody těchto odmítnutí nebo odvolání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.