5. června 2017

Odpověď ČNB na kvalifikovaný dotaz, která specifikuje podobu žádosti o prodloužení akreditace podle zákona o doplňkovém penzijním spoření

Česká národní banka (ČNB) zveřejnila odpověď na kvalifikovaný dotaz, která specifikuje podobu žádosti o prodloužení akreditace podle zákona o doplňkovém penzijním spoření (po uplynutí platnosti původní akreditace udělené na 5 let).

Konkrétní znění kvalifikovaného dotazu: Jakou podobu má mít žádost o prodloužení akreditace podle zákona o doplňkovém penzijním spoření?

Odpověď ČNB: Zákon č. 427/2011 Sb., o doplňkovém penzijním spoření (ZDPS) ani vyhláška č. 215/2012 Sb., o odborné způsobilosti pro distribuci některých produktů na finančním trhu (vyhláška) neobsahují žádné ustanovení, které by umožňovalo v případě žádosti o prodloužení akreditace postupovat jiným způsobem než podat žádost na vyhláškou předepsaném formuláři a přiložit vyhláškou předepsané přílohy.

ČNB proto očekává, že žádost o prodloužení akreditace bude podána na tiskopise, jehož vzor je uveden v příloze č. 2 k vyhlášce. K žádosti o prodloužení akreditace je nutné přiložit i předepsané přílohy podle § 9 odst. 2, resp. 3 vyhlášky.

Na tomto odkazu naleznete kompletní text odpovědi ČNB na kvalifikovaný dotaz

Zdroj: ČNB

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.