10. listopadu 2014

Aktualizace seznamu G-SIBs a G-SIIs

Výbor pro finanční stabilitu (Financial Stability Board, FSB) společně s Basilejským výborem pro bankovní dohled (Basel Committee on Banking Supervision, BCBS) aktualizovali dne 6. listopadu 2014 seznam globálních systémově významných bank (G-SIBs). Využili k tomu finanční údaje z konce loňského roku a aktualizovanou metodiku hodnocení globálních systémově významných bank z července 2013 (v této souvislosti jsme informovali již dříve v článku Basilejský výbor aktualizuje metodiku hodnocení globálních systémově významných bank).

Na seznam G-SIBs byla přidána Agricultural Bank of China. Celkový počet subjektů na seznamu tak vzrostl na 30. 

Výbor pro finanční stabilitu (Financial Stability Board, FSB) se dále společně s Mezinárodní asociací dohledových orgánů v pojišťovnictví (International Association of Insurance Supervisors, IAIS) a národními dohledovými orgány rozhodli pro rok 2014 označit za globálně systémově významné pojišťovny (G-SIIs) 9 subjektů, které byly takto identifikovány již v roce 2013 a odložit rozhodnutí o G-SII statutu u zajišťoven až do dokončení vývoje metodiky. Revidovaná hodnotící metodika pro G-SIIs by měla být nasazena od roku 2016.

IAIS také v této souvislosti dne 23. října 2014 oznámila, že dokončila vývoj prvního globálního kapitálového standardu pro globálně systémově významné pojišťovny (G-SIIs) - Basic Capital Requirements (BCR) for global systemically important insurers (G-SIIs).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.