10. června 2015

Návrh RTS ESA upravujících regulatorní rámec nařízení EMIR

Společný výbor evropských orgánů dohledu (EBAESMAEIOPA) zahájil dne 10. června 2015 druhou konzultaci k návrhu regulatorních technických standardů (RTS) upravujících regulatorní rámec nařízení EMIR (nařízení (EU) č. 648/2012)

Druhý konzultační dokument je výsledkem snahy o identifikaci provozních problémů, které mohou vyvstat při implementace rámce. Konzultace se zaměřuje pouze na úzký soubor témat, jelikož většina již byla vyřešena v rámci první konzultace, která probíhala v dubnu 2014.

Pro OTC deriváty, které nebudou podléhat centrálnímu zúčtování, stanovují tyto RTS výši počáteční a udržovací marže a uvádějí metodiku, podle které by měla být minimální výše marže stanovována. Udržovací marže je vytvářena k pokrytí mark-to-market expozic OTC derivátových kontraktů. Pro stanovení počáteční marže mohou protistrany zvolit mezi standardním předem definovaným plánem založeným na nominální hodnotě obchodu nebo interním přístupem, kde je počáteční marže stanovena na základě modelování expozic. 

Dále RTS stanovují kritéria pro způsobilost kolaterálu a kritéria, která zaručí, že daný kolaterál je dostatečně diverzifikovaný a nepodléhá riziku pozitivní korelace. 

Příspěvky a komentáře lze zasílat do 10. července 2015 prostřednictvím webového formuláře

Na tomto odkazu naleznete návrh RTS upravujících regulatorní rámec nařízení EMIR
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.