30. března 2016

Konzultace ESMA k Obecným pokynům k nařízení o zneužívání trhu týkajícím se výčtu informací z komoditních a spotových trhů podle čl. 7(5) MAR

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) zahájil dne 30. března 2016 veřejnou konzultaci k návrhu Obecných pokynů k nařízení o zneužívání trhu (Nařízení (EU) č. 596/2014, MAR).

Obecné pokyny byly vytvořeny na základě ustanovení čl. 7(5) MAR.

Orgán ESMA žádá o vyjádření k navrženým obecným pokynům k informativnímu a neúplnému výčtu informací u nichž se dá očekávat, že budou zveřejněny na trzích komoditních derivátů nebo spotových trzích za účelem určení vnitřních informací týkajících se komoditních derivátů a uplatňování zákazů pro obchodování zasvěcených osob.

Podle MAR se musí vnitřní informace ve vztahu ke komoditním derivátům týkat buď samotného komoditního derivátů nebo souvisejících spotových komoditních obchodů. Nicméně zde existuje široká škála komoditních trhů a trhů komoditních derivátů, které mohou vyžadovat rozlišování mezi různými typy informací, které jsou specifické pro daný trh. Proto ESMA věnuje pozornost rozsahu dotčených nástrojů a produktů. 

Příspěvky a komentáře lze zasílat do 20. května 2016 prostřednictvím webového formuláře

Na tomto odkazu naleznete návrh Obecných pokynů ESMA k nařízení o zneužívání trhu
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ESMA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.