30. září 2014

EBA publikoval indikátory pro globálně systémově významné instituce (G-SIIs)

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) publikoval dne 29. září 2014 indikátory pro globálně systémově významné instituce (G-SIIs), jak je stanoveno v implementačním technickém standardu (ITS) a Obecných pokynech týkajících se zveřejňování pravidel pro velké instituce. 

ITS a Obecné pokyny stanovují jednotné požadavky pro poskytnutí hodnoty používané při identifikaci a vyhodnocování procesu G-SIIs, v souladu s mezinárodně uznávanými standardy vytvořenými Výborem pro finanční stabilitu (Financial Stability Board, FSB) a Basilejským výborem pro bankovní dohled (Basel Committee on Banking Supervision, BCBS). Za účelem podpoření rovných podmínek v EU, pokud jde o tyto požadavky, a zvýšení transparentnosti na vnitřním finančním trhu, jde současná úroveň uveřejňovací povinnosti nad rámec minimálních standardů vyžadovaných BCBS. 

Obecné pokyny byly vytvořeny na základě požadavku směrnice 2013/36/EU (CRD IV) a na základě mezinárodně uznávaných standardů, jako jsou rámec FSB nebo standardy BCBS.

Na tomto odkazu naleznete seznam indikátorů pro globálně systémově významné instituce (G-SIIs)
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.