29. září 2014

Konzultace ESMA o prováděcích opatření k nařízením EuSEF a EuVECA

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) zveřejnil dne 26. září 2014 konzultační dokument k budoucí technické radě (technical advice), které má poskytnou Evropské komisi (Europena Commission, EC) na základě prováděcích opatření nařízení 346/2013 o evropských fondech sociálního podnikání (European Social Entrepreneurship Funds - EuSEF) a nařízení 345/2013 o evropských fondech rizikového kapitálu (European Venture Capital Funds - EuVECA). Evropská komise požádala o radu orgán ESMA 27. května 2014. 

Konzultační dokument je rozdělen do pěti částí. První obsahuje rady ohledně typů zboží a služeb, metod produkce zboží a služeb, a finanční podpory ztělesňující sociální cíl. Druhá a třetí část se týká střetu zájmů správců EuSEF a EuVECA. Čtvrtá část se týká metod pro měření sociálního dopadu. Pátá část se zabývá poradenstvím v oblasti informací, které by správci EuSEF fondů měli poskytovat investorům. Každá z těchto částí je dělena do pěti sekcí: první upravuje právní rámec; druhá popisuje mandát od Evropské komise; třetí část vysvětluje navrhované přístupy; čtvrtá stanovuje navrhovanou radu Komisi; a pátá část předkládá řadu otázek určených k veřejné konzultaci.    

Příspěvky a komentáře lze zasílat do 10. prosince 2014 prostřednictvím formuláře, který je následně nutné uploadovat na esma.europa.eu pod označením "Your input - Consultations".

Na tomto odkazu naleznete konzultační dokument
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ESMA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.