8. září 2014

ESMA zveřejnil v jednotlivých národních jazycích Obecné pokyny k uplatňování zásad CPSS-IOSCO pro infrastruktury finančního trhu

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) zveřejnil dne 4. září 2014 v jednotlivých národních jazycích Obecné pokyny a doporučení k uplatňování zásad CPSS-IOSCO pro infrastruktury finančního trhu v souvislosti s ústředními protistrana.

Tyto obecné pokyny a doporučení se týkají uplatňování zásad CPSS-IOSCO pro infrastruktury finančního trhu (PFMI) ze strany příslušných orgánů v rámci plnění jejich povinností, které vyplývají z nařízení EMIR v souvislosti s povolováním ústředních protistran a s dohledem nad nimi podle čl. 22 odst. 1 nařízení EMIR

Do dvou měsíců od zveřejnění těchto Obecných pokynů musí příslušné orgány, na něž se tyto pokyny vztahují, oznámit orgánu ESMA, zda je dodržují nebo mají v úmyslu je dodržovat, s uvedením případných důvodů, proč je nedodržují. 

Obecné pokyny byly vypracovány podle článku 16 nařízení o orgánu ESMA. Příslušné orgány, na něž se tyto pokyny vztahují, by je měly dodržet tak, že je začlení do své praxe při dohledu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.