21. prosince 2015

Lex GATCA

V současnosti je Parlamentem České republiky projednáván návrh zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti mezinárodní spolupráce při správě daní a zrušuje se zákon č. 330/2014 Sb., o výměně informací o finančních účtech se Spojenými státy americkými pro účely správy daní (sněmovní tisk 651/0). 

Vláda předložila návrh zákona Poslanecké sněmovně 10. 11. 2015 a navrhla jeho schválení v prvním čtení. Podle § 13b odst. 2 a § 13g odst. 5 návrhu zákona má ministerstvo financí zveřejňovat způsobem umožňujícím dálkový přístup seznam smluvních států podle 13b odst. 1 písm. b) a c) a seznam rozhodných dnů podle § 13 g odst. 4. 

Vzhledem ke skutečnosti, že návrh zákona dosud nebyl schválen, ministerstvo financí zveřejňuje předběžný seznam smluvních států a rozhodných dnů. Jakmile bude zákon schválen a nabude účinnosti, bude na stránkách ministerstva zveřejněn závazný aktualizovaný seznam. Dále bude seznam aktualizován cca každých 6 měsíců.

Na tomto odkazu naleznete Předběžný seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle § 13b odst. 2 a § 13g odst. 5 vládního návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti mezinárodní spolupráce při správě daní a zrušuje se zákon č. 330/2014 Sb.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu MF k tomuto tématu

Zdroj: MF

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.