2. prosince 2015

Odpověď ČNB na kvalifikovaný dotaz k povinnosti zápisu vázaných zástupců do seznamu vázaných zástupců, pokud jeho prostřednictvím hodlá poskytovat v ČR investiční služby zahraniční osoba

Česká národní banka (ČNB) uveřejnila odpověď na kvalifikovaný dotaz k povinnosti zápisu vázaných zástupců do seznamu vázaných zástupců, pokud jeho prostřednictvím hodlá poskytovat v ČR investiční služby zahraniční osoba.

Konkrétní znění kvalifikovaného dotazu: Zapisuje se vázaný zástupce do seznamu vázaných zástupců dle § 32c odst. 1 ZPKT, pokud jeho prostřednictvím hodlá poskytovat v České republice investiční služby zahraniční osoba, která má povolení orgánu dohledu jiného členského státu Evropské unie k poskytování investičních služeb (zahraniční obchodník)? 

Dle ČNB je zápis do registru vázaných zástupců nutnou podmínkou činnosti vázaných zástupců v České republice, i když zastupují zahraničního obchodníka. Uvedení vázaného zástupce v notifikaci zahraničního obchodníka podle § 24 odst. 2 ZPKT nenahrazuje registraci vázaného zástupce. Činnost vázaného zástupce, který není zapsán do seznamu vázaných zástupců, představuje neoprávněné poskytování investičních služeb.

Na tomto odkazu naleznete kompletní text odpovědi ČNB na kvalifikovaný dotaz

Zdroj: ČNB

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.