10. prosince 2014

Konzultační dokument BCBS ke standardům uveřejňování ukazatele Net Stable Funding Ratio ("NSFR")

Basilejský výbor pro bankovní dohled (Basel Committee on Banking Supervision, BCBS) vydal dne 9. prosince 2014 konzultační dokument zabývající se standardy uveřejňování ukazatele Net Stable Funding Ratio ("NSFR"). 

Konzultační dokument navazuje na dokument Basel III: the net stable funding ratio publikovaný v říjnu 2014. V této souvislosti jsme informovali již dříve v článku Finální pravidla pro aplikaci ukazatele Net Stable Funding Ratio.

Podobně jako standardy uveřejňování ukazatele Liquidity coverage ratio ("LCR") posílí také tato pravidla transparentnost regulatorních požadavků na kvalitu financování. V této souvislosti jsme informovali již dříve v článku BCBS vydal dokument upravující pravidla pro krátkodobou likviditu bank.

Je důležité, aby banky přijaly společný rámec uveřejňování, a tím pomohli tržním účastníkům lépe posoudit riziko financování banky. Pro podporu konzistence a využitelnosti uveřejňování informací o NSFR Basilejský výbor rozhodl, že mezinárodně působící banky v rámci jurisdikcí členů Basilejského výboru budou muset zveřejňovat své NFSRs podle jednotného vzoru. 

Příspěvky a komentáře lze zasílat do 6. března 2015 prostřednictvím webového formuláře.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu BCBS k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.