5. prosince 2014

Zasedání Rady ministrů financí a hospodářství (ECOFIN) zemí EU proběhne v úterý 9. prosince 2014 v Bruselu

V úterý 9. prosince 2014 se v Bruselu uskuteční zasedání Rady ministrů financí a hospodářství (ECOFIN) zemí Evropské unieČeskou delegaci povede náměstek ministra financí Jan Gregor.

Prosincové zasedání Rady ECOFIN bude věnováno především diskusi o aktuálních iniciativách v oblasti podpory investic a správy hospodářských záležitostí.

Hlavním tématem diskuse ministrů bude především Investiční plán pro Evropu (tzv. Junckerův investiční balíček), jehož cílem je podpořit oživení investic v Evropě. Dále budou ministři seznámeni s výstupy pracovní skupiny Komise a Evropské investiční banky (tzv. Task Force).

Ministři budou rovněž diskutovat o Strategii 2020, jejíž střednědobou revizi plánuje Komise na rok 2015. Strategie 2020 se má v budoucnu - v souladu s výše uvedenými prioritami Komise - více zaměřit na podporu implementace reforem ve prospěch růstu a zaměstnanosti.

V oblasti daní se očekává dosažení politické dohody na konečném návrhu novely směrnice o mateřských a dceřiných společnostech z různých členských států, která upravuje pravidla pro zdanění příjmů z dividend a jiných podílů na zisku v případě mateřských a dceřiných společností z různých členských států EU.

Ministři se budou dále zabývat pravidly financování příspěvků do Jednotného fondu pro řešení problémů bank a úvěrových institucí s cílem dosáhnout dohody na návrhu Komise.

Na závěr jednání Rady představí Komise tradiční zprávu Auditorského dvora o plnění rozpočtu v rozpočtovém roce 2013.


Zdroj: MFČR

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.