20. listopadu 2013

FSB vydává Principles for an Effective Risk Appetite Framework a Guidance on Supervisory Interaction with Financial Institutions on Risk Culture

Rada pro finanční stabilitu (Financial Stability Board, FSB) vydala dne 18. listopadu 2013 dva dokumenty, které mají pomoci dohledovým orgánům při posilování přístupů řízení rizik ve finančních institucích.
Tyto dokumenty jsou součástí snahy FSB o zvýšení intenzity a efektivity dohledu, který je klíčovou součástí politických opatření určených systémově významným finančním institucím (systemically important financial institutions, SIFIs). 

Zájem dohledových orgánů o způsoby řízení rizika a celkovou správu finančních institucí se dlouhodobě zvyšuje, jelikož se jednalo o oblasti, které v průběhu globální finanční krize vykazovaly v mnoha finančních institucích významné nedostatky. 

Své příspěvky a komentáře ke konzultačnímu dokumentu Guidance on Supervisory Interaction with Financial Institutions on Risk Culture můžete zasílat do 31. ledna 2014 na e-mailovou adresu fsb@bis.org.

Na tomto odkazu naleznete kompletní text tiskové zprávy FSB k tomuto tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.