15. listopadu 2013

Rada EU vydala kompromisní znění návrhu Nařízení SRM

Rada EU (Council of European union) zveřejnil dne 4. listopadu 2013 kompromisní znění návrhu nařízení ustavující jednotný mechanismu řešení krizí (Single Resolution Mechanism, SRM).

Rada EU zveřejnila kompromisní znění návrhu nařízení o zřízení jednotných pravidle a postupů pro řešení problémů úvěrových institucí a investičních firem v rámci SRM.

Rada EU také publikovala zprávu Výboru stálých zástupců (Permanent Representatives Committee, COREPER), která popisuje stav a klíčové otázky vyjednávání o navrhovaném nařízení. Zpráva mimo jiné ukazuje, že valná většina zúčastněných stran se přiklání k názoru, že rozhodnutí o způsobu řešení by mělo být svěřeno Komisi. 

Zpráva také navrhuje možnosti týkající se hlasování v Radě pro jednotné řešení krizí (Single Resolution Board). Pokud jde o rozsah SRM, ve zprávě je uvedeno, že se některé zúčastněné strany domnívají, že rozsah by měl být zúžen tak, aby se vztahoval pouze na instituce, které jsou klasifikovány jako významné podle kritéria uvedeném v článku 6 (4) Nařízení o SRM. Zpráva také pojednává o financování a uspořádání SRM a ukazuje, že většina zúčastněných stran je toho názoru, že SRM by měl být představován jediným fondem. 

Na tomto odkazu naleznete kompromisní text návrhu Nařízení SRM.
Na tomto odkazu naleznete zprávu Výboru stálých zástupců.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.