10. října 2013

EIOPA vydala akční plán 2014/2015 pro kolegia dohledových orgánů

Evropský orgán pro pojišťovnictví a zaměstnanecké penzijní pojištění (European Insurance and Occupational Pensions Authority, EIOPA) zveřejnil dne 9. října 2013 akční plán 2014/2015 pro kolegia orgánů dohleduZáměrem akčního plánu je další rozvoj dohledových činností v souladu s novými požadavky Solvency II. Jedním z cílů je dosáhnout jednotného názoru na posuzování rizika expozice skupiny a jejích jednotlivých subjektů. 

Na tomto odkazu naleznete akční plán 2014/2015 pro kolegia orgánů dohledu.

Kolegia orgánů dohledu (tj. skupiny příslušných orgánů dohledu tvořené ke zvýšení efektivnosti nad finančními institucemi působícími přeshraničně) budou dále diskutovat a zkoumat pokrok a důslednost při zavádění požadavků Guidelines vydaných v souvislosti se Solvency II. Zároveň s akčním plánem zveřejnila EIOPA také seznam pojišťovacích a zajišťovacích skupin působících přeshraničně s jejich příslušností k jednotlivým kolegiím dohledových orgánům.

Počet pojišťovacích skupin se zvýšil z 90 v roce 2012 na 92 v roce 2013. Cílem seznamu je zvýšit transparentnost a zajistit, aby si dohledové orgány ze zemí mimo EHP byly vědomy existence kolegií dohledových orgánů pro jednotlivé skupiny.

Na tomto odkazu naleznete seznam pojišťovacích a zajišťovacích skupin působících přeshraničně s jejich příslušností k jednotlivým kolegiím dohledových orgánům

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.