31. října 2013

Evropský parlament zveřejnil zprávu o boji proti organizovanému zločinu, korupci a praní špinavých peněz

Evropský parlament (European Parliament, EP) ve své tiskové zprávě ze dne 23. října 2013 oznámil přijetí závěrečné zprávy Zvláštního výboru pro organizovaný zločin, korupci a praní špinavých peněz (Special Committee on organised crime, corruption and money laundering, CRIM) zveřejněné dne 26. září 2013.

Tato zpráva uváděla text návrhu usnesení EP obsahující doporučení k opatřením nezbytným pro boj proti organizovanému zločinu, korupci a praní špinavých peněz v EU. Zpráva se zabývala nejen finanční kriminalitou, ale také brala v úvahu propojení s dalšími druhy organizovaného zločinu jako je obchodování se zbraněmi a drogami, pašování, padělání apod. Kritizuje tajné dohody mezi zločinci a veřejnými činiteli a bere na vědomí rostoucí prolínání trestné činnosti a legitimního podnikání. 

Zpráva předkládá řadu konkrétních doporučení pro Evropský akční plán proti organizovanému zločinu, korupci a praní špinavých peněz včetně legislativních opatření umožňujících účinný boj proti těmto trestným činnostem. 

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EP o oznámení přijetí závěreční zprávy CRIM.
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu Evropské komise k závěrečné zprávě CRIM.
Na tomto odkazu naleznete samotnou závěrečnou zprávu CRIM.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.