28. července 2014

EBA revidoval ITS k k doplňkovému měření sledování likvidity, regulatornímu reportingu zatížení aktiv, regulatornímu reportingu

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) vydal dne 25. července 2014 upravené verze tří finálních návrhů implementačních technických standardů (ITS) k Asset Encumbrance (zatížení aktiv), Non-Performing Exposures, Forbearance a Additional Monitoring Metrics for Liquidity (doplňkové měření sledování likvidity). Tyto dokumenty nahrazují předchozí verze ITS upravujících tyto oblasti. 

Upravené verze ITS k zatížení aktiv, Non-performing expozicím a Forbearance odstraňují definice datových polí a ověřovací pravidla z ITS k reportingu dohledovým orgánům (které jsou nyní publikovány v Úředním věstníku EU jako Nařízení č. 680/2014).

Dále došlo k menším změnám ve formátování doplňkového měření sledování (AMM), které byly nezbytné k zajištění správné transpozice do formátu DPM/taxonomy a k zajištění souladu s hlavními ustanoveními ITS k regulatornímu reportingu. Navíc byly opraveny některé nesprávné právní odkazy a přidány některá vysvětlení.

V zájmu transparentnosti zveřejnila EBA také změny přílohy ITS k doplňkovým maticím monitorování likvidity. Data Point Model (model datových polí) a seznam ověřovacích pravidel použitelných na sadu AMM šablon budou brzy dostupné na webu EBA.

Na tomto odkazu naleznete ITS k doplňkovému měření sledování likvidity
Na tomto odkazu naleznete ITS k regulatornímu reportingu zatížení aktiv
Na tomto odkazu naleznete ITS k regulatornímu reportingu Non-Performing Exposures a Forbearance
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Asset encuberance představuje majetek ve vlastnictví jednoho subjektu, na který se však současně vztahují právní nároky jiného subjektu.

Non-performing exposures představují expozice (úvěry, dluhové cenné papíry,...), které byly označeny jako v selhání v souladu s regulatorním rámcem nebo byly sníženy v souladu s platným účetním rámcem. Toto platí pro všechny expozice, které jsou 90 dní po spatnosti, nebo u kterých je pravděpodobně, že pro splacení bude nutná realizace kolaterálu.

Forbearance představuje odložení splátek úvěrů, poskytnutých věřitelem na přechodnou dobu. Tímto opatřením je dlužníkovi dán čas na splacení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.