3. července 2014

EBA vydal seznamy týkající se výpočtu kapitálových požadavků k úvěrovému riziku podle CRR

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) vydal dne 2. července 2014 sérii seznamů v souvislosti s výpočtem kapitálových požadavků k úvěrovému riziku v souladu s nařízením o kapitálových požadavcích (CRR). Tyto seznamy budou evropským institucím pomáhat při určování jejich kapitálových požadavků pro úvěrové riziko. 

Seznamy zveřejněné EBA se týkají zacházení s expozicemi vůči regionálním orgánům EU (EU regional authorities), změn kapitálových požadavků pro expozice zajištěné nemovitostí, zacházení s akciovými expozicemi bankami využívajícími přístup interních ratingů (IRB) a použití kolaterálu.

Seznam regionálních orgánů EU obsahuje regionální vlády a místní orgány, které jsou považované za centrální vlády v důsledku jejich snížené úrovni rizika. Expozicím vůči těmto institucím se přiřadí riziková váha 0 %, pokud jsou denominovány a financovány v domácí měně, v souladu se zacházením s těmito expozicemi vůči centrálním vládám.

Seznam změn kapitálových požadavků pro expozice zajištěné nemovitostí uvádí přísná kritéria vztažená na tento typ expozic vhodných pro preferenční zacházení. 

Seznamy byly vytvořeny na základě požadavků Nařízení CRR. Články 115, 124, 150, 164 a 199 CRR ukládají orgánu EBA vydat seznamy týkajících se výpočtu kapitálových požadavků k úvěrovému riziku.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.