8. července 2014

Zasedání Rady ministrů financí a hospodářství (ECOFIN) zemí Evropské unie proběhne dne 8. července 2014 v Bruselu

V úterý 8. července 2014 se v Bruselu uskuteční zasedání Rady ministrů financí a hospodářství (ECOFIN) zemí Evropské unieČeskou delegaci povede náměstek ministra financí Martin Pros.

První jednání Rady ECOFIN pod vedením Itálie, která dne 1. července vystřídala Řecko v roli předsednické země Rady EU, bude mít na programu mimo jiné následující body.

V legislativní části jednání se ministři budou zabývat současným stavem projednávání právních předpisů druhého stupně, které se týkají implementace směrnice zřizující rámec pro ozdravení a řešení krizí úvěrových institucí (BRRD) a jednotného mechanismu pro řešení problémů bank (SRM).

Ministři budou ze strany Komise také informování o aktuálním stavu jednání se třetími zeměmi ve věci zdanění příjmů z úspor v podobě úrokových plateb. Příslušná směrnice, jejímž cílem je pokročit v boji proti daňovým únikům, byla na úrovni EU přijeta v březnu 2014. Předmětem jednání se třetími zeměmi je závazek třetích zemí aplikovat opatření ekvivalentní požadavkům zmiňované směrnice.

Na okraji Rady ECOFIN budou ministři informováni ze strany zástupců Evropské centrální banky (ECB), Evropského orgánu pro bankovnictví (EBA) a Rady dohledu jednotného mechanismu dohledu o průběhu příprav na provedení hodnocení kvality aktiv (asset quality review - AQR) a zátěžových testů (stress tests) bank a dalších úvěrových institucí. 


Zdroj: MF

1 komentář:

  1. Dobrý den, na vašich stránkách jsem nikde nenalezla váš kontakt. Obsah článku http://icompllex.blogspot.cz/2014/07/zasedani-rady-ministru-financi.html se mi velice líbí a chtěla jsem vás kontaktovat ohledně nabídky spolupráce s druhým největším internetovým knihkupectvím Megaknihy.cz. Pokud to bude jen trochu možné, napište mi, prosím, na pavlina@megaknihy.cz. Do předmětu uveďte název vaší stránky/blogu… Těším se na spolupráci, Pavlína Veselá

    OdpovědětVymazat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.