10. ledna 2014

Finální návrh technických standardů ESMA ke směrnici MiFID týkajících se nabývání a zvyšování účastí v investičních podnicích

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) vydal dne 6. ledna 2014 finální návrh technických standardů ke směrnici MiFID, pokud jde o nabývání a zvyšování účastí v investičních podnicích. V rácmi českého právního prostředí se pak investičními podniky rozumí obchodníci s cennými papíry.

MiFID vyžaduje, aby členské státy zveřejňovaly informace, které umožní provést posouzení nabyvatele investičního podniku. Tato informace musí být poskytnuta nabyvatelem v době původního oznámení. Tato informace má zajistit, aby příslušné dohledové orgány byly schopny posoudit danou akvizici. 

Směrnice MiFID vyžaduje, aby ESMA vydal 
  • regulatorní technické standardy (RTS) pro stanovení seznamu požadovaných informací a
  • implementační technické standardy (ITS) pro standardní formuláře, šablony a postupy pro spolupráci a výměnu informací mezi dohledovými orgány
ESMA předložila své návrhy RTS a ITS Evropské komisi (European Commission, EC) dne 1. ledna 2014. Komise má tři měsíce na rozhodnutí, zda schválí návrhy technických norem ESMA.

Na tomto odkazu naleznete finální návrh technických standardů ke směrnici MiFID, pokud jde o nabývání a zvyšování účastí v investičních podnicích.
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ESMA k tomuto tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.