7. ledna 2014

Konzultace EBA k návrhu obecných pokynů k informování o aktivech zatížených právem třetí osoby

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) vydal dne 20. prosince 2013 konzultační dokument s návrhem obecných pokynů k informování o aktivech zatížených a nezatížených určitým právem třetí osoby (asset encumbrance*) vyplývajícím z regulace CRR s cílem poskytnout transparentní a harmonizované informace o této oblasti napříč státy EU. 

Tyto obecné pokyny poskytují tři šablony, které instituce bude muset vyplňovat společně s některými dalšími informacemi o významnosti zátěže v jejich individuálních modelech financování.

Informační povinnost týkající se zátěže aktiv zvyšuje tržní disciplínu a umožňuje tržním účastníkům lépe pochopit a analyzovat likviditní a solventnostní profil dané instituce. Tyto obecné pokyny představují první krok směrem k harmonizaci rámce pro informační povinnost ve vztahu k zátěži aktiv v EU. 

Příspěvky a komentáře lze zasílat do 20. března 2014 prostřednictvím webového formuláře.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu.
Na tomto odkazu naleznete konzultační dokument EBA s návrhem obecných pokynů k informování o zatížených a nezatížených aktivech.

(* Asset encuberance představuje majetek ve vlastnictví jednoho subjektu, na který se však současně vztahují právní nároky jiného subjektu.)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.