27. ledna 2014

Novela nařízení vlády o investování investičních fondů publikována se Sbírce zákonů s účinností k 1. únoru 2014

Ministerstvo financí (MFČR) sděluje, že nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 243/2013 Sb., o investování investičních fondů a o technikách k jejich obhospodařování, bylo dne 21. ledna 2014 publikováno ve Sbírce zákonů pod číslem 11/2014 Sb.

Tento předpis nabývá účinnosti dnem 1. února 2014, s výjimkou bodů 13 a 14, které nabývají účinnosti dnem 1. ledna 2015. Novele předcházela široká diskuse s odbornou veřejností a přichází zejména s těmito důležitými změnami:
  • Za stanovených podmínek se umožňuje převod nemovitostí mezi podfondy jednoho investičního fondu.
  • Základní investiční limit na jednu majetkovou hodnotu se pro fondy kvalifikovaných investorů zvyšuje z 30 % na 35 %.
  • Modifikuje se požadavek na výši fondového kapitálu pro fondy kvalifikovaných investorů s větším počtem kvalifikovaných investorů, hodlají-li využít výjimku z investičních limitů.
  • Prodlužuje se lhůta pro přizpůsobení se limitům ode dne vzniku fondu pro fondy kvalifikovaných investorů investující do nemovitostí a do nemovitostních společností.
  • Zavádí se přechodná výjimka pro existující fondy kvalifikovaných investorů, které měly alespoň 10 investorů, u kterých se nemění okruh kvalifikovaných investorů, nebo v nichž je majoritním investorem přímo nebo nepřímo pojišťovna nebo zajišťovna.


Zdroj: MFČR

1 komentář:

  1. Toto investování je věc, o které jsem snad nikdy neslyšela, ale určitě to budu muset vyzkoušet. Nicméně se v poslední době docela dost zajímám o investice, takže určitě budu muset vyzkoušet i toto. Pokud byste někdo chtěl více prostoupit do tohoto světa, určitě mrkněte třeba i na tento web

    OdpovědětVymazat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.