1. dubna 2014

ESMA vydal odborné doporučení Evropské komisi v návaznosti na požadavky článku 67(3) směrnice AIFMD

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) vydal dne 27. března 2014 odborné stanovisko (technical advices) v odkazu na mandát udělený Evropskou komisí (European Commission, EC) dne 20. prosince 2013 vyžadující vytvořit doporučení k možnému obsahu aktu v přenesené pravomoci  podle článku 67(5) směrnice AIFMD (Směrnice 2011/61/EU o správcích alternativních investičních fondůohledně informací, které mají příslušné orgány podávat ESMA na čtvrtletní bázi v souladu s článkem 67(3) směrnice AIFMD. 

Tyto informace jsou nezbytné k tomu, aby byl ESMA schopen vytvářet odborná stanoviska a doporučení, jak je vyžadováno v článku 67(1) směrnice AIFMD, ve vztahu k možnému rozšíření možnosti pasportu služeb alternativních investičních fondů a správců fondů ze zemí mimo EU.

Oddíl II popisuje podklad návrhu. Oddíl III specifikuje časový rámec poskytování informací orgánu ESMA a uvádí informace, které jsou příslušné dohledové autority povinny poskytovat ESMA na čtvrtletní bázi. Seznam informací je rozdělen do tří částí: 
  • první se vztahuje k informacím o fungování passportu pro unijní správce alternativních investičních fondů; 
  • druhá část se zabývá fungováním passportu služeb fondů a správců ze zemí mimo EU na trh EU; a 
  • třetí část se týká otázek vyplývajících z fungování obou systémů. 
ESMA bude úzce spolupracovat s Evropskou komisí ve snaze usnadnit urychlené přijetí aktu v přenesené pravomoci podle článku 67(5) směrnice AIFMD. 

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ESMA k tomuto tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.