16. dubna 2014

Konzultace EBA, ESMA a EIOPA k návrh RTS pro OTC deriváty nevypořádávané centrálními protistranami

Společný výbor evropských orgánů dohledu (EBAESMAEIOPA - ESAs) zveřejnil dne 14. dubna 2014 konzultační dokument k návrhu regulatorních technických standardů vymezujících regulatorní rámce nařízení EMIR. Tyto RTS zahrnují postupy řízení rizik u protistran vystupujících v mimoburzovně vypořádávaných derivátových kontraktech, kritéria týkající se výjimek pro subjekty v rámci skupin a definice věcných a právních překážek. 

Konzultace umožní shromáždit veřejné názory na to, jak zajistit přiměřenou implementaci regulatorních požadavků.

Pro mimoburzovně vypořádávané derivátové transakce tyto RTS stanovují, že protistrany jsou povinny uplatnit robustní technicky zmírňování rizika (mitigation techniques) ve vztahu ke dvoustranným vztahům, které budou zahrnovat povinné výměny počáteční a variační marže. Toto opatření sníží úvěrové riziko protistrany, zmírní potenciální systémové riziko a zajistí soulad s mezinárodními normami. Technické standardy také stanovují metodiku pro určení odpovídající úrovně marží, kritéria definující likvidní vysoce-kvalitní kolaterál, seznam tříd způsobilých aktiv, haircut kolaterálu a limity koncentrace. 

Příspěvky a komentáře do diskuse lze zasílat do 14. července 2014 prostřednictvím webového formuláře

Na tomto odkazu naleznete konzultační dokument ESAs k návrhu regulatorních technických standardů vymezujících regulatorní rámce nařízení EMIR
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.