4. září 2013

AKAT ČR k diskusi o zdanění investičních fondů a dividend

Asociace pro kapitálový trh České republiky (AKAT ČR) vydala dne 26. srpna tiskové prohlášení ohledně nejistoty ve zdanění dividend a investičních fondů. 

AKAT ČR je toho názoru, že současné diskuse okolo sněmovou schválených změn ve zdanění dividend a investičních fondů destabilizují už tak složitý regulovaný sektor a mohou poškodit tuzemský kapitálový trh. Daňové změny souvisejících s novým občanským zákoníkem prošly řádným legislativním procesem a jejich znění je výsledkem debat a připomínkových řízení na odborně-technické úrovni. Pro veřejné rozpočty nejsou žádnou hrozbou. Hrozbou pro ČR je naopak aktuální nepatřičný rozruch na úrovni politických představitelů plný zkratkovitých a neodborných tvrzení.


V druhé části prohlášení Asociace pro kapitálový trh ČR uvádí na pravou míru některé zavádějící, neúplné či neúplné či nepřesné výroky politiků.

Další informace případně poskytne Jana Michalíková, výkonná ředitelka AKAT ČR (info@akatcr.cz)

Na tomto linku naleznete tiskové prohlášení AKAT - nejistota ohledně zdanění dividend a investičních fondů poškozuje českou republiku ze dne 26. srpna 2013.

Zdroj: AKAT ČR

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.