18. prosince 2013

Basic Capital Requirements pro pojišťovny

Mezinárodní sdružení orgánů dohledu v pojišťovnictví (International Association of Insurance Supervisors, IAIS) zahájila dne 16. prosince 2013 konzultaci k vývoji základních kapitálových požadavků (Basic Capital Requirements, BCR) pro globálně systémově významné pojišťovny (Global Systemically Important Insurers, G-SIIs).

Vývoj těchto BCR je prvním krokem dlouhodobého projektu k rozvoji rizikově vážených globálních kapitálových standardů. Druhým krokem bude vytvoření Higher Loss Absorbency (HLA) požadavků pro G-SIIs, které mají být dokončeny do konce roku 2015. HLA budou založené na BCR a stanoví dodatečné kapitálové požadavky pro G-SIIs odrážející jejich systémovou významnost v mezinárodním finančním systému. 

Posledním krokem má být následně vývoj rizikově vážených globálních kapitálových standardů pro pojišťovny (insurance capital standard, ICS), které mají být dokončeny do konce roku 2016.

Své připomínky a komentáře k tomuto tématu můžete zasílat do 3. února 2014 prostřednictvím webového formuláře, který bude v nejbližší době dostupný na webu IAIS.

Na tomto odkazu naleznete konzultační dokument k návrhu základních kapitálových požadavků pro G-SIIs.
Na tomto odkazu naleznete dokument se stručnými informacemi k zahájené konzultaci.
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu IAIS k tomuto tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.