18. prosince 2013

EBA vydal finální návrh technických standardů k oznamovací povinnosti passportingu služeb

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) vydal dne 13. prosince 2013 finální návrh regulatorních technických standardů (RTS) a implementačních technických standardů (ITS) k oznamovací povinnosti passportingu služeb úvěrovými institucemi

Cílem těchto RTS a ITS je upřesnit informace, které musí být v této souvislosti oznámeny příslušných dohledovým orgánům a dále zavést formuláře, šablony a postupy pro oznámení passportingu. 
  • Návrh RTS upřesňuje informace, které musí úvěrová instituce oznamovat dohledovým orgánům svého domovského státu pro účely oznamování výkonu práva usazování nebo poskytování služeb na území jiného členského státu. RTS také specifikují informace potřebné v souvislosti se změnami v oznamování poboček, včetně ukončení činnosti pobočky. 
  • Navrhované ITS nastavují harmonizované šablony a postupy, aby se zajistilo, že domovský i hostitelský dohledový orgán obdrží příslušné informace. 
Finální návrhy RTS a ITS byly zaslány Evropské komisi (European Commission, EC), ke schválení jako nařízení EU, které bude následně přímo aplikované v celé EU. 

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu.
Na tomto odkazu naleznete finální návrh RTS k oznamování passportingu služeb.
Na tomto odkazu naleznete finální návrh ITS k oznamování passportingu služeb.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.