2. prosince 2013

Odpověď ČNB na dotaz ke znalostem a zkušenostem investičního zprostředkovatele

Česká národní banka (ČNB) zveřejnila dne 29. listopadu 2013 odpověď ke kvalifikovanému dotazu jaké požadavky z hlediska znalostí a zkušeností musí splňovat vedoucí osoba investičního zprostředkovatele-právnické osoby a investiční zprostředkovatel-fyzická osoba při registraci a výkonu činnosti investičního zprostředkovatele. 

Dle vyjádření ČNB musí vedoucí osoba investičního zprostředkovatele-právnické osoby a investiční zprostředkovatel-fyzická osoba musí splňovat při registraci a výkonu činnosti investičního zprostředkovatele požadavky kladené vyhláškou č. 143/2009 Sb. na osobu jednající se zákazníky a investičního poradce, jejichž činnost nezahrnuje deriváty.

Zákon č. 256/2004 Sb. vyžaduje, aby vedoucí osoba investičního zprostředkovatele-právnické osoby a investičního zprostředkovatel-fyzická osoba měly již při registraci "přiměřené znalosti a zkušenosti v rozsahu výkonu činnosti investičního zprostředkovatele". Investiční zprostředkovatelé, jejich zaměstnanci a vázaní zástupci musí mít "znalosti a zkušenosti nezbytné pro plnění jim přidělených činností".

Na tomto odkazu naleznete kompletní text odpovědi ČNB na kvalifikovaný dotaz k rozsahu přiměřených znalostí a zkušeností pro výkon činnosti investičního zprostředkovatele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.