5. prosince 2013

ESMA zveřejnil finální Obecné pokyny k povinnosti reportingu dle regulace AIFMD

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) zveřejnil dne 15. listopadu 2013 upravenou finální verzi Obecných pokynů k povinnosti reportingu v souvislosti s příslušnými ustanoveními Alternative Investment Fund Managers Directive (směrnicí AIFMD). Konkrétně se jedná o články 3(3)(d) a 24(1), (2) a (4) AIFMD.

Obecné pokyny obsahují cost-benefit analýzu a pokyny pro národní dohledové orgány k reportovací povinnosti alternativních investičních fondů. Pokyny rovněž upřesňují rozsah informací, které mají alternativní investiční fondy reportovat národním dohledovým orgánům, periodicitu těchto reportů a postupy při přenášení reportovací povinnosti na jinou osobu. 

Tyto obecné pokyny budou přeloženy do jednotlivých národních jazyků států EU. Zveřejněním těchto překladů se spustí dvouměsíční lhůta, během níž musí národní orgány dohledu oznámit ESMA, zda jednají nebo mají v úmyslu jednat v souladu s těmito pokyny. Lze očekávat, že Česká národní banka se k aplikovatelnosti těchto pokynů přihlásí.

Na tomto odkazu naleznete Obecné pokyny ESMA k povinnosti reportingu v souvislosti s AIFMD.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.