3. prosince 2013

Doporučený vzorový životopis k žádosti o registraci investičního zprostředkovatele

Česká národní banka (ČNB) uveřejnila doporučený vzorový životopis pro podání žádosti o registraci investičního zprostředkovatele.
ČNB doporučuje využít tento tiskopis k předkládání životopisu, který je povinnou přílohou žádosti o registraci investičního zprostředkovatele podle § 22 odst. 2 písm. b) a odst. 3 písm. d) vyhlášky č. 233/2009 Sb.
Životopis slouží k prokázání, že žadatel, který je fyzickou osobou, nebo vedoucí osoby žadatele, který je právnickou osobou, mají přiměřené znalosti a zkušenosti v rozsahu výkonu činnosti investičního zprostředkovatele ve smyslu § 30 odst. 3 písm. b) bodu 5 a odst. 4 písm. f) zákona č. 256/2004 Sb., a vyhlášky č. 143/2009 Sb., pomocí kterých provádí obchodník s cennými papíry své činnosti.
Uvedené právní předpisy jsou dostupné na internetových stránkách ČNB.
Podrobnější informace k prokázání odborné způsobilosti žadatele o registraci investičního zprostředkovatele jsou dostupné v odpovědi na často kladený dotaz ze dne 29. listopadu 2013 K rozsahu přiměřených znalostí a zkušeností pro výkon činnosti investičního zprostředkovatele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.