20. prosince 2013

Finální návrh ITS EBA k vykazování hypotetického kapitálu ústředními protistranami

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) vydal dne 19. prosince 2013 finální návrh implementačních technických standardů k vykazování hypotetického kapitálu ústředními protistranami (central counterparty, CCP).

Tyto technické standardy rozvíjejí požadavky článku 520 Nařízení CRR (Regulation (EU) No 575/2013), který mění ustanovení článků 50a, 50c a 89(5a) Nařízení EMIR (Regulation (EU) No 648/2012).

Tyto ITS specifikují výpočet, frekvenci reportingu a formuláře pro podávání informací o hypotetickém kapitálů, které ústřední protistrany musí dodat všem úvěrovým institucím a investičním firmám, kterým jsou prostřednictvím CCP vypořádávány obchody pro výpočet jejich vlastních kapitálových požadavků. Tyto stejné informace musí být reportovány také příslušným dohledovým orgánům.

ITS stanovují reportovací povinnost na měsíční bází v nekrizových obdobích s cílem sladit současnou čtvrtletní reportovací povinnost účastníků CCP v EU s odlišnou reportovací periodicitu nastavenou v ostatních nečlenských zemích. 

Na tomto odkazu naleznete finální návrh implementačních technických standardů k vykazování hypotetického kapitálu ústředními protistranami.
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.