12. června 2014

EBA informuje o alternativních šablonách pro vykazování informací o likviditě

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) ve své tiskové zprávě informuje, že šablony pro regulatorní reporting, včetně těch, týkajících se likvidity, obsažené v implementačních technických standardech (ITS) k dohledovému reportingu vytvořený EBA a přijatý Evropskou komisí (EC) dne 16. dubna 2014, představují správnou právní transpozici příslušných ustanovení nařízení o kapitálových požadavcích CRR.

Nicméně po přijetí těchto ITS se objevily některé technické problémy v souvislosti s mapováním šablon týkajících se likvidity do podkladového Data Point Modelu. 

S cílem zajistit řešení těchto problémů, a také aby byl zajištěn plynulý reporting, se EBA a Generální ředitelství vnitřního trhu a služeb (The Internal Market and Services Directorate General, DG MARKT resp. DG MARKT services) dohodly, že pro plnění reportingu likvidity lze též použít šablony zveřejněné na internetových stránkách Komise anebo stránkách EBA. Lze je tak použít pro účely vykazování informací o likviditě v souladu s prováděcím aktem Komise. Jedná se o výjimečné opatření dané specifickými podmínkami s ohledem na urgentní potřebu pokroku v reportingu údajů o likviditě. 

Na tomto odkazu naleznete přehled požadovaných reportingů s příslušnými termíny a související technické standardy a obecné pokyny
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.