25. června 2014

Upozornění ČNB týkající se obnovy oprávnění k nabízení a zprostředkování doplňkového penzijního spoření

Česká národní banka (ČNB) vydala upozornění týkající se obnovy oprávnění k nabízení a zprostředkování doplňkového penzijního spoření.

Podle ustanovení § 80 odst. 2, § 82 odst. 3 a § 82 odst. 6 zákona č. 427/2011 Sb., o doplňkovém penzijním spoření, ve znění pozdějších předpisů (dále též „ZDPS“) povolení k nabízení a zprostředkování doplňkového penzijního spoření platí pouze do konce kalendářního roku následujícího po kalendářním roce, ve kterém byla provedena registrace nebo zápis do seznamu nebo uděleno povolení. Oprávnění k činnosti se obnoví po zaplacení správního poplatku, a to vždy na dalších 12 měsíců. Spolu se zaplacením správního poplatku zasílá plátce oznámení, za koho správní poplatek zaplatil.


Obnova se podle § 91 odst. 1 zákona č. 426/2011 Sb., o důchodovém spoření, ve znění pozdějších předpisů automaticky vztahuje i na nabízení a zprostředkování důchodového spoření.

ČNB v souladu s § 80 odst. 4 a § 82 odst. 4 ZDPS informuje o způsobu zaplacení správního poplatku a obsahu oznámení, jeho formě a způsobu zaslání.

Obnova oprávnění k činnosti se týká následujících subjektů:

  • Vázaný zástupce
    • investičního zprostředkovatele nebo
    • obchodníka s cennými papíry
  • Vázaný zástupce penzijní společnosti
  • Investiční zprostředkovatel, nebankovní obchodník s cennými papíry
Obnova se týká pouze těch subjektů, jimž byla tato činnost zapsána do seznamu před 31. 12. 2013 (tj. datum právní moci rozhodnutí u investičních zprostředkovatelů a obchodníků s cennými papíry nebo den zápisu do seznamu u vázaných zástupců).

Na tomto odkazu naleznete kompletní text zprávy ČNB k tomuto tématu

Zdroj: ČNB

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.