25. června 2014

EBA zveřejnil aktualizovaný seznam nesprávných ověřovacích pravidel

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) zveřejnil dne 24. června 2014 aktualizovaný seznam ověřovacích pravidel obsažených v implementačních technických standardech (ITS) k regulatornímu reportingu.

ITS zahrnují také několik pravidel, která byla zneaktivněna. Jednotlivé národní dohledové orgány v EU jsou informovány, že údaje předložené v souladu s těmito ITS by neměly být validovány podle zneaktivněných pravidel.

V souvislosti s tímto tématem jsme informovali již dříve ve článku EBA zveřejnil seznam nesprávných ověřovacích pravidel nalezených ve svých ITS k regulatornímu reportingu

EBA oznámil, že některé původní testy založené na reálných datech od reportovacích subjektů ukázaly, že několik ověřovacích pravidel ve vydaných ITS k regulatornímu reportingu bylo nesprávných nebo by mohlo vyvolávat problémy s některými IT nástroji. Aktualizovaná verze pravidel je dostupná na webu EBA v kategorii "Related documents" v sekci  "Supervisory Reporting"Jakmile budou dostupné nové údaje a podklady, seznam zneaktivněných ověřovacích pravidel bude pravděpodobně narůstat. Aktuální verze zneaktivněných pravidel bude dostupná na webu EBA. Ověřovací pravidla v reportingu představují logické vztahy mezi datovými body (tj. buněk vykazovací šablony) a výsledky v ověřovací zprávě o formální správnosti a kvalitě údajů.

Na tomto odkazu naleznete opravenou sadu ověřovacích pravidel
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.