17. června 2014

Konzultace EBA k návrhu obecných pokynů týkajících se zpřístupňování informací podle Nařízení CRR

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) zahájil dne 13. června 2014 konzultaci ke třem Obecným pokynům týkající se informací, které by instituce bankovního sektoru EU měly zpřístupňovat podle části  osmé nařízení CRR  (články 432(1), 432(2) a 433 Nařízení 575/2013). 

Obecné pokyny byly sloučeny do jednoho dokumentu a uvádějí, jak by instituce měly uplatňovat některé aspekty ve vztahu k těmto požadavkům na zpřístupňování a stanovují způsob, jak by měla být posuzována frekvence zpřístupňování. 

Navrhované Obecné pokyny stanovují jednotný a flexibilní rámec, který podporuje konzistentnost a zvyšuje transparentnost v rámci hodnocení podstatnosti, vyhrazenosti nebo důvěrnosti jednotlivých zpřístupňovaných informací a frekvence jejich zpřístupňování. Konkrétně řečeno, obecné pokyny se týkají procesu, kterým by se instituce měly řídit a stanovuje kritéria, která by měly zvážit při posuzování jakýchkoliv výjimek vztahujících se k podstatnosti, vyhrazenosti nebo důvěrnosti zpřístupňovaných informací. Pokyny rovněž uvádějí informace, které by měly být poskytovány, pokud je využito takové výjimky nebo pokud se instituce rozhodne zpřístupnit informace požadované v části osmé CRR častěji než na roční bázi.

Příspěvky a komentáře lze zasílat do 13. září 2014 prostřednictvím tohoto webového formuláře  

Na tomto odkazu naleznete konzultační dokument
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.