25. února 2014

ESMA spustil konsolidované registry informací o investičních firmách, prospektech a správcovských společnostech v EU

Evropský orgán pro cenné papíry a trhy (European Securities and Market Authority, ESMA) spustil v souvislosti se směrnicí 2010/78/EU (směrnice Omnibus) na svých webových stránkách nové konsolidované registry.

Konsolidované registry jsou snadno použitelným nástrojem pro výpis informací aktuálně zveřejněných na internetových stránkách příslušných vnitrostátních orgánů dohledu (National Competent Authorities, NCAs) z 31 zemí evropského hospodářského prostoru (EHP).

Konsolidované registry poskytují tyto informace:

  • seznam investičních firem (osob s licencí obchodníka s cennými papíry) povolených v souladu s článkem 5 MiFID (2004/39/EC);
  • seznam prospektů, doplňků a osvědčení o schválení, které byly schváleny podle směrnice o prospektu (2003/71/ES);
  • seznam správních opatření a sankcí uložených investičním firmám na základě článku 51 MiFID;
  • seznam sankcí uvalených na investiční firmy podle článku 14 směrnice o zneužívání trhu (2003/6/EC); a
  • seznam správcovských společností (investičních společností obhospodařujících standardní investiční fondy) registrovaných podle článku 6 směrnice UCITS (2009/65/ES).
Konsolidované registry představují referenční nástroj zaměřený na zvýšení ochrany investorů zvýšením transparentnosti v rámci EHP a poskytnutím veřejnosti přístup k oficiálním informacím.

Informace v konsolidovaných registrech sestavuje ESMA za využití údajů poskytnutých vnitrostátními orgány dohledu, které jsou výhradně odpovědné za správnost a úplnost těchto dat.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu ESMA k tomuto tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.