28. února 2014

Nařízení č. 183/2014 upřesňující výpočet specifických a obecných úprav o úvěrové riziko v souvislosti s požadavky CRR bylo zveřejněno v Úředním věstníku EU

V Úředním věstníku EU (Official Journal) bylo zveřejněno Nařízení č. 183/2014 ze dne 20. prosince 2013, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 575/2013 o obezřetnostních požadavcích na úvěrové instituce a investiční podniky (CRR), pokud jde o regulační technické normy pro upřesnění výpočtu specifických a obecných úprav o úvěrové riziko.

CRR vymezuje úpravy o úvěrové riziko jako objem specifických a obecných rezerv na krytí úvěrových ztrát pro úvěrová rizika, který byl vykázán v účetní závěrce v souladu s použitelným účetním rámcem, avšak nestanovuje podrobná pravidla pro vymezení specifických a obecných úprav o úvěrové riziko. Toto doplňující nařízení proto stanovuje pravidla pro upřesnění hodnot, jež mají být zahrnuty do výpočtu úprav o úvěrové riziko, které zohledňují ztráty související výhradně s úvěrovým rizikem. Výpočet úprav o úvěrové riziko za účelem stanovení kapitálových požadavků by měl být omezen na hodnoty, o které se snížil kmenový kapitál tier 1 instituce.

Na tomto odkazu naleznete Nařízení č. 183/2014.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.