13. února 2014

Zasedání Rady ministrů financí a hospodářství (ECOFIN) zemí Evropské unie proběhne v úterý 18. února 2014 v Bruselu

V úterý 18. února 2014 se v Bruselu uskuteční zasedání Rady ministrů financí a hospodářství (ECOFIN) zemí Evropské unie. Českou delegaci povede náměstek ministra financí Radek Urban.


V rámci řádného jednání Rady budou ministři seznámeni, mimo jiné, s aktuálním stavem projednávání návrhu nařízení, kterým se stanoví jednotný mechanismus pro řešení problémů bank. Hlavním cílem návrhu je stanovit jednotná pravidla a postupy, které by umožnily řešení problémů finančních institucí v členských státech účastnících se již schváleného jednotného mechanismu dohledu s minimálními náklady pro daňové poplatníky a reálnou ekonomiku. 

V rámci bodu různé bude předsednictví informovat ministry o aktuálním stavu projednávání současných legislativních návrhů v oblasti finančních služeb.

Tradiční agendou únorové Rady ECOFIN jsou body spojené s rozpočtem EU. Ministři se budou zabývat návrhem na přijetí doporučení Rady Evropskému parlamentu (EP) ve věci udělení absolutoria (tj. řádného využití finančních prostředků) Komisi za plnění rozpočtu za rozpočtový rok 2012 a návrhem na schválení závěrů Rady k přijetí hlavních rozpočtových směrů pro rozpočet EU v roce 2015. Rozpočtové zásady pro unijní rozpočet na následující rok stanovuje Rada pravidelně na počátku každé rozpočtové procedury.

Na závěr jednání bude Evropská centrální banka (ECB) informovat o implementaci jednotného mechanismu dohledu.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu MFČR k tomuto tématu

Zdroj: MFČR

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.