6. března 2014

Konzultační dokument EBA k návrhu RTS týkajících se určení období krytí rizika marží pro vymezení expozic členů clearinogvých systém

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA) zveřejnil dne 28. února 2014 konzultační dokument o návrzích regulatorních technických standardů (RTS) pro vymezení období krytí rizika marží (margin periods of risk, MPOR), která mohou instituce působící jako členové clerinogového systému využít při výpočtu požadavku na kapitál pro své expozice vůči klientům.

Tyto RTS vyplývají z požadavků článku 304(5) nařízení o kapitálových požadavcích (CRR).

Cílem těchto opatření je stimulovat využívání ústředních protistran (central counterparties, CCPs) a v souladu s CRR zavést zvláštní režim pro centrální vypořádání derivátů. Konkrétně se návrh RTS zabývá kapitálovými požadavky, které instituce působící jako členové clearingového systému využívají, aby stanovily výši svých expozic vůči klientům vyplývajících z centrálně vypořádaných derivátových obchodů. 

Tyto RTS určují úroveň parametru MPOR, který příslušné  instituce mohou aplikovat v případě, že využívají metody interních modelů nebo jiné metody pro stanovení kapitálových požadavků vůči úvěrovému riziku protistrany. 

Připomínky a komentáře lze zasílat do 9. května 2014 prostřednictvím webového formuláře.

Na tomto odkazu naleznete konzultační dokument EBA k návrhu RTS týkajících se vymezení období krytí rizika marží pro vymezní expozic členů clearinogvých systém vůči klientům.
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.