20. března 2014

Nařízení Rady závádějící sankce v souvislosti se situací na Ukrajině

Nařízení Rady (EU) č. 269/2014 - dne 17. března 2014 bylo v Úředním věstníku EU zveřejněno nařízení Rady (EU) č. 269/2014, o omezujících opatřeních vzhledem k činnostem narušujícím nebo ohrožujícím územní celistvost, svrchovanost a nezávislost Ukrajiny

Nařízení ukládá zmrazit veškeré finanční prostředky a hospodářské zdroje, patřící osobám, subjektům a orgánům vyjmenovaným v jeho příloze. Těm také nesmí být přímo ani nepřímo zpřístupněny žádné finanční prostředky ani hospodářské zdroje.

Na tomto odkazu naleznete Nařízení Rady (EU) č. 269/2014, o omezujících opatřeních vzhledem k činnostem narušujícím nebo ohrožujícím územní celistvost, svrchovanost a nezávislost Ukrajiny.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu MF k tomuto tématu



Nařízení Rady (EU) č. 208/2014 - dne 6. března 2014 bylo v Úředním věstníku EU zveřejněno nařízení Rady (EU) č. 208/2014, o omezujících opatřeních vůči některým osobám, subjektům a orgánům vzhledem k situaci na Ukrajině

Nařízení ukládá zmrazit veškeré finanční prostředky a hospodářské zdroje, které patří osobám, subjektům a orgánům zodpovědným za zpronevěření ukrajinských státních prostředků a za porušování lidských práv na Ukrajině. Těmto osobám, subjektům a orgánům také nesmí být přímo ani nepřímo zpřístupněny žádné finanční prostředky ani hospodářské zdroje.

Ministerstvo financí (MFČR) v této souvislosti upozorňuje na přímou použitelnost zaváděných sankčních opatření a povinnost každého, kdo se dozví o finančních prostředcích, resp. hospodářských zdrojích osob, na něž se omezující opatření vztahují, učinit o tom oznámení Finančnímu analytickému útvaru MF v souladu s § 10 zákona č. 69/2006 Sb., o provádění mezinárodních sankcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.