10. března 2014

Výsledky monitorovacích studií BCBS a EBA k Basel III

Basilejský výbor pro bankovní dohled (Basel Committee on Banking Supervision, BCBS) zveřejnil dne 6. března 2014 výsledky monitorovací studie k dopadům regulatorního rámce Basel IIIStudie vychází z pevně stanoveného reportovacího procesu, který umožňuje Basilejskému výboru sledovat dopady standardů Basel III na finanční trh. 

Do této monitorovací studie, která měla globální charakter bylo zahrnuto celkem 227 bank (z toho 102 velkých mezinárodně aktivních bank s kapitálem Tier 1 vyšším než 3 mld. EUR). Studie sleduje a analyzuje především údaje související s kapitálem, jeho kvalitou a kapitálovými požadavky. Dále také ukazatele likvidity jako Liquidity Coverage Ratio a Net Stable Funding Ratio.

Na tomto odkazu naleznete výsledky BCBS monitorovací studie k Basel III.

Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu BCBS k tomuto tématu.

Výsledky předchozích studií této série byly publikovány v září 2013březnu 2013září 2012 a květnu 2012.

Výsledky paralelní studie zveřejnil dne 6. března 2014 také Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking Authority, EBA). Na rozdíl od studie BCBS se EBA ve své studii soustředil pouze na evropský bankovní systém a analyzovány byly podobné ukazatele jako v případě první zmíněné studie. Do této studie bylo zapojeno celkem 174 bank (z toho 43 velkých mezinárodně aktivních bank s kapitálem Tier 1 vyšším než 3 mld. EUR).

Na tomto odkazu naleznete výsledky EBA monitorovací studie Basel III.
Na tomto odkazu naleznete tiskovou zprávu EBA k tomuto tématu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.