15. července 2013

EBA zveřejnila údaje týkající se nadstandardních bonusů pracovníků evropských bank

Evropský orgán pro bankovnictví (European Banking AuthorityEBA) zveřejnil dne 15. července 2013 údaje týkající se nadstandardního odměňování pracovníků bank v Evropské unii. 

Jedná se souhrnné údaje odměňování zaměstnanců za rok 2010 a 2011,  kteří obdrželi celkově jeden milion EUR a více. Odměna tedy zahrnuje jak pevnou tak pohyblivou částku ve smyslu pravidel odměňování regulace CRD III, Annex V, čl. 11. 


Tyto údaje EBA shromažďuje a analyzuje na základě ustavení CRD III a zvláštních Guidelines, kterými jsou Obecné pokyny Evropského orgánu pro bankovnictví ke shromažďování údajů o osobách s vysokými příjmy. Těchto odměn bylo dosaženo v různých úsecích, nejvíce pracovníků spadá do oddělení investičního bankovnictví, nicméně zahrnuje i mimo vrcholový management pracovníky řízení rizik, vnitřního auditu, IT, komunikace, (daňově-účetní) audit, právní a lidské zdroje. Regionálně pak drží prvenství Londýnská City následovaná s velkým odstupem německým Frankfurtem.

Zde naleznete úplnou zprávu EBA o nadstandardním odměňování pracovníků bank v EU a na tomto odkaze pak příslušnou tiskovou zprávu EBA.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme Vám za Váš příspěvek.